Piątek, 22 czerwca 2018 r. imieniny: Pauliny, Sabiny, Tomasza Piątek XI tygodnia okresu zwykłego | Wspomnienie dowolne Św. Paulina z Noli, św. męczenników Jana Fishera i Tomasza More'a

INSTYTUCJE

INSTYTUCJE 27 marca 2015 22:20 wyświetleń: 6941 S.Z.

Oświadczenie w sprawie rekolekcji wielkopostnych w Gryficach

W związku z informacjami prasowymi dotyczącymi tegorocznych wielkopostnych rekolekcji szkolno-parafialnych w Gryficach, publikujemy Oświadczenie Kurii Metropolitalnej w Szczecinie w tej sprawie.

Szczecin, dnia 27 marca 2015 r.

Oświadczenie

W związku z informacjami prasowymi dotyczącymi tegorocznych wielkopostnych rekolekcji szkolno-parafialnych dla szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych w Gryficach, w Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej, informujemy, że rekolekcje te - na zaproszenie zespołu duszpastersko-katechetycznego z Gryfic - prowadził ks. Rafał Jarosiewicz, Dyrektor Szkoły Nowej Ewangelizacji w Koszalinie, wraz ze współpracownikami z koszalińskiej Szkoły Nowej Ewangelizacji. Program rekolekcji został ustalony przez prowadzących oraz zespół duszpastersko-katechetyczny zgodnie ze standardami przyjętymi w Archidiecezji Szczecińsko-Kamieńskiej. Każdy element tych rekolekcji był odpowiednio uczniom wyjaśniany w celu umożliwienia uczestnikom właściwego duchowego przeżycia.
  Jednocześnie informujemy, że wspomniany w informacjach prasowych ks. Tomasz Worobec nie był kapłanem prowadzącym te rekolekcje.

/-/ Ks. dr Sławomir Zyga
                                      Kanclerz Kurii

aktualizowano: 2015-04-02 16:58
Wszystkich rekordów:

Polecane:

Słowo Pasterskie Księdza Arcybiskupa Metropolity na XI niedzielę zwykłą, 17 czerwca 2018 r.

... Czas wypoczynku to także czas na świadome podjęcie osobistej odnowy duchowej, kontemplowania obecności Boga w stworzonym świecie. Wiele osób szuka wtedy okazji do pogłębiania swojej wiary poprzez udział w różnorodnych rekolekcjach. (...) Wśród wielu form rekolekcji, które możemy przeżyć w czasie wakacji są także pielgrzymki piesze, które nazywamy rekolekcjami w drodze. (...) Pielgrzymka to nie tylko przebyte kilometry, ale przede wszystkim otwarcie serca na Boże sprawy; to czas zamyślenia, odważnych pytań, poszukiwania prawdy, często układania na nowo, tego co się w życiu człowieka rozsypało. ....

Kostka. The musical

Czy można pójść w ciemno, za Bożym głosem, gdy rytm wyznacza jedynie zaufanie? I na dodatek śpiewać na cały głos? Można, gdy za towarzyszy ma się świętych i Boże błogosławieństwo!

40 lat/40 historii = 1 Papież

W związku z 40 rocznicą wyboru kard. Karola Wojtyły na Stolicę Piotrową Fundacja „Dzieło Nowego Tysiąclecia” organizuje akcję 40 lat/ 40 historii = 1 Papież. Ma ona na celu upamiętnienie osoby i propagowanie nauczania św. Jana Pawła II, a także kształtowanie postawy świadków wiary wśród osób świeckich.

Msze św., kościoły

Społeczność

projektowanie stron www szczecin, design, strony dla parafii

Kuria Metropolitalna Szczecińsko-Kamieńska